Leedulaste hinnangul on Bulatovit jõhkralt piinatud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmõtro Bulatov pärast piinamist.
Dmõtro Bulatov pärast piinamist. Foto: SCANPIX

Ukraina opositsiooniaktivisti Dmitro Bulatovi kehal on märke pikaaegsest ja julmast piinamisest, teatas teisipäeval ametlikus teadaandes Leedu välisministeerium.

«Dmitro Bulatovi kehal on selged jäljed pikaaegsest ja julmast piinamisest,» kirjutati avalduses.

Ukraina valitsusvastaste meeleavalduste käigus korraldatud Automaidani ühendusse kuuluv Bulatov kadus 22. jaanuaril ning teda hoiti kinni 30. jaanuari, mil ta jäeti metsa, kust tal õnnestus abini jõuda. Aktivisti sõnul peksid röövijad teda tugevalt, lõikasid ära osa tema kõrvast, vigastasid tema nägu ning lõid naelu läbi tema käte.

Bulatov saabus ööl vastu esmaspäeva Leedu pealinna Vilniusse haiglaravile. Tegemist on juba kolmanda Ukraina opositsiooniaktivistiga, kes Leedus ravi saab.

«Ukraina on ühinenud ÜRO riikidevahelise leppega piinamise vastu. Sellest hoolimata on sügavad kahtlused, et sellest konventsioonist riigis kinni ei peeta. Euroopa Liit peab Kiievilt nõudma selle ja teiste samalaadsete juhtumite põhjalikku uurimist ja seaduserikkujate karmi karistamist,» märgiti Leedu välisministeeriumi avalduses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles