Prantsusmaa kutsus KAVi võime lintšijaid karistama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse sõdurid KAVis.
Prantsuse sõdurid KAVis. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa kutsus täna Kesk-Aafrika Vabariigi (KAV) võime teiste heidutamiseks karistama sõdureid, kes lintšisid eile avalikult endise sissirühmituse Séléka arvatava eksliikme.

«Prantsusmaa mõistab selle õõvastava teo hukka,» ütles välisministeeriumi pressiesindaja Romain Nadal. «Vaja on karistust, mis heidutaks,» sõnas ta.

KAVi sõdurid peksid ja pussitasid eile pealinnas Banguis pärast sõjaväelist tseremooniat arvatavat endist sissi, lohistasid seejärel tema elutut keha läbi tänavate, raiusid selle tükkideks ja panid põlema.

Videona jäädvustatud lintšimisjuhtum leidis aset varsti pärast seda, kui ajutine president Catherine Samba Panza oli kõnelenud uhkusest, mida ta tunneb, nähes riigi relvajõudude taas rahvuslikku julgeolekut tagamas.

ÜRO erisaadik riigis Babacar Gaye kutsus samuti lintšimise eest vastutavaid isikuid karistama.

Usuvägivalla käes vaevlevas riigis üritavad alates detsembrist korda tagada paartuhat Aafrika Liidu ning 1600 Prantsuse sõdurit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles