Venemaa annab Poolale üle TU-154 mustade kastide salvestised

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TU-154 must kast
TU-154 must kast Foto: SCANPIX

Riikidevaheline lennunduskomitee (MAK) annab mai lõpus Poolale üle reisilennuki TU-154 mustade kastide salvestiste koopiad.

MAKi esindaja Marina Šnitova rääkis uudisteagentuurile RIA Novosti, et 10. aprillil Smolenski lähistel alla kukkunud lennuki mustade kastide salvestiste koopiad antakse Poolale üle 31. mail.

Praeguste andmete järgi sõidab Moskvasse delegatsioon, kuhu kuulub Poola siseminister Jerzy Miller, kes ühtlasi on ka õnnetuse põhjuseid uuriva komisjoni liige.

Traagilises õnnetuses hukkus tookord 96 inimest – 88 reisijat ja 8 meeskonnaliiget. Ohvrite seas olid president Lech Kaczyński koos abikaasaga ja teised riigi tippjuhid. Poola liidrid olid teel Katõni, et osaleda Poola ohvitseride auks korraldatud mälestusmiitingul, mis oli pühendatud 70 aasta möödumisele Katõni veresaunast.

Lennukatastroofi põhjuseid uuriva Poola riikliku komisjoni esimees Edmund Klich rääkis telekanalile TVN24 teisipäeval, et õnnetuse ajal oli piloodikabiinis ja õhujõudude ülem kindral Andrzej Eugeniusz Błasik.

Pardasalvestiste järgi oli kabiinis veel üks kuni kaks kõrvalist isikut ja MAK loodab, et nende isikud tehakse kindlaks Poola spetsialistide abi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles