Nokia hoiab silma peal Foxconni enesetappudelainel

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foxconni logo Lõuna-Hiinas Shenzhenis asuva tehase juures.
Foxconni logo Lõuna-Hiinas Shenzhenis asuva tehase juures. Foto: SCANPIX

Soome mobiiltelefonidetootja Nokia suhtub väga tõsiselt allhankefirmat Foxconni raputavasse enesetappudelainesse.

Nokia kommunikatsioonijuht Eija-Riitta Huovinen rääkis Kauppalehtile, et ettevõte peab Foxconniga regulaarset ühendust ja on kursis abinõudega, mida on tehases võetud kasutusele uute juhtumite vältimiseks.

Huovineni sõnul kavatseb Nokia jätkata tööprotsessi ja –tingimuste kontrollimist nendes tootmisüksustes, kus valmivad Nokia tellitud komponendid.

Financial Timesi väitel plaanib Taiwani firma Foxconn tõsta Hiinas Shenzhenis asuva tehase tööliste palku viiendiku võrra. Tavatöölise kuupalk on umbes 113 eurot ehk 1768 krooni.

Foxconni Shenzhenis asuvas tehases on sel aastal sooritanud enesetapu kümme inimest, lisaks neile on leidnud aset kolm enesetapukatset.

Kõige hiljutisem intsident leidis aset eile, kui üks tööline püüdis endalt elu võtta.
Foxconni juhtkond ja kohalik politsei on suurt tehasekompleksi raputavat suitsiidilainet põhjendanud inimeste isiklike probleemidega.

Tööliste õiguste eest võitlevate aktivistide väitel on need seotud tugeva tööstressi ja sotsiaalse isoleeritusega. Eestkõnelejad on nõudnud palkade suurendamist vähemalt 50 protsendi võrra selleks, et inimesed ei peaks äraelamiseks tegema pidevalt ületunde.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles