Allikas: lennukit Sotši kaaperdada püüdnud mees oli ilmselt purjus

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukrainlane, kes püüdis Istanbuli teel olnud lennukit Sotši kaaperdada.
Ukrainlane, kes püüdis Istanbuli teel olnud lennukit Sotši kaaperdada. Foto: SCANPIX

Eile Ukrainast Türki teel olnud lennukit kaaperdada püüdnud ukrainlane oli tõenäoliselt purjus.

Mees (s 1969) tungis kokpitti ja teatas, et «nüüd läheme kõik Sotši», vahendas AFP. Ka väitis ta, et omab detonaatorit ja lõhkeseadeldist.

Ukraina ametivõimud alustasid täna terroriakti sooritamise katse ja lennukikaaperdamise ürituse uurimist, rääkis julgeolekuteenistuse (SBU) uurimisosakonna juht Maksim Lenko ajakirjanikele.

Kiievi ühe ametniku sõnul oli ukrainlane nö korralikus joobeseisundis.

Lenko rääkis, et mehel on isiklik vimm Ukraina presidendi Viktor Janukovõtši ja tema Vene kolleegi ning liitlase Vladimir Putini poliitika vastu.

Kaaperdamist üritanud mehe väitel on «Janukovõtši käed üleni verised» ja seetõttu nõudis ta lennuki suundumist Sotši, kus riigipead pidid omavahel kriisikohtumise korraldama, jutustas Lenko.

Harkivist Islanbuli teel olnud Pegasus Airlinesi lennukis oli intsidendi ajal 110 reisijat. Kapteni hädaabikutsungi tõttu tõusis õhku kaks Türgi õhujõudude hävituslennukit F-16, mis sundisid lennuki maanduma Istanbuli Sabiha Gokceni lennuväljale.

Allikate väitel oli «kaaperdaja» nii purjus, et arvaski ühel hetkel, et on jõudnud Sotši.

Türgi julgeolekutöötajad ei leidnud tema juurest relva ega ka mitte lõhkeainet. Esialgsete oletuste järgi pole ukrainlane seotud mitte ühegi terroriorganisatsiooniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles