Video: Hispaania printsessi ajalooline käik kohtusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hispaania kuninga Juan Carlose tütar printsess Cristina (48) andis täna kohtu ees tunnistusi seoses tema abikaasa Inaki Urdangarinit ümbritsevate pettuste- ja rahapesukahtlustega.

Nelja lapse ema Cristina on esimene kuriteos kahtlustatav kuningliku perekonna liige Hispaanias, kes on pidanud astuma kohtu ette, vahendas Reuters.

Printsessi meest kahtlustatakse avalikule fondile kuulunud kuue miljoni euro omastamises. Uurijate oletusel oli kuningatütar abikaasa tegemistes osaline. Ametlikku süüdistust pole veel aga esitatud.

Palma de Mallorca kohtu uurija Jose Carlos on kolm aastat otsinud kindlaid tõendeid printsessi seotuse kohta abikaasa võimalike finantspettustega. Mullu kevadel polnud tal tõendeid piisavalt. Cristina pääses, kuid tema abikaasale Parma hertsogile esitati süüdistus 6 miljoni euro kõrvaldamises.

Castro on kulutanud nüüd üheksa kuud üksnes printsessi finantstehingute väljaselgitamiseks.
Kohtu-uurija oletusel leidsid arvatavad pettused aset aastatel 2004-2006, kui Urdangarin juhtis Noos-nimelist heategevusorganisatsiooni.

Lisaks fondide raha omastamises kahtlustatakse meest maksupettuses, pettuses ja dokumentide võltsimises.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles