Üks teinegi Poola lennuk sattus Smolenskis raskustesse

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Mari Kamps
Copy
Presidendi ja teiste tippjuhtide hukkumine tähendas Poolale üleriigilist leina.
Presidendi ja teiste tippjuhtide hukkumine tähendas Poolale üleriigilist leina. Foto: SCANPIX

Üks teine Poola lennuk sattus Smolenskis raskustesse mõni aeg enne, kui juhtus õnnetus Poola tippjuhte sõidutanud TU-154-ga, kirjutab tänane ajaleht Rzeczpospolita.


Lennuk JAK-40 maandus Smolenskis vähem kui tund enne president Lech Kaczynski lennukit, vahendas DPA. Anonüümsetel allikate väitel oli lennukil probleeme raadiomajaka signaalide vastuvõtmisega.

Ka selles lennukis viibisid Poola ametnikud, kes olid teel Katõni veresauna mälestusüritusele.

Tsiteerides valitsuse eksperte ja õhujõudude liidreid teatab väljaanne, et raadiomajakas asub kilomeetri kaugusel maandumisrajast.

Rzeczpospolita meenutab, et majakas on üks põhiseadmetest, mis aitab lennukit maandumisel.

Tehniline probleem tõstatas uuesti üles presidendilennuki õnnetuse põhjustest.

10. aprillil juhtunud traagilises õnnetuses hukkus 96 inimest – 88 reisijat ja 8 meeskonnaliiget. Ohvrite seas olid president Kaczyński koos abikaasaga ja teised riigi tippjuhid. Poola liidrid olid teel Katõni, et osaleda Poola ohvitseride auks korraldatud mälestusmiitingul, mis oli pühendatud 70 aasta möödumisele Katõni veresaunast.

Õnnetuse põhjusi uurivad nii Vene kui Poola eksperdid.

Tagasi üles