Sakslane hakkab müüma inimkeha viilakaid

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pea Günther von Hagensi näituselt.
Pea Günther von Hagensi näituselt. Foto: AFP/SCANPIX

Konserveeritud inmkehade näitusega Saksa meedias Doktor Surma hüüdnime välja teeninud Günther von Hagens avas eile poe, kus müüb läbilõikeid inimeste ja loomade surnukehadest, kirjutas ajakirja Der Spiegel internetiväljaanne.


65-aastane von Hagens avas selle omalaadse poe koos kehade konserveerimise töökojaga oma Brandenburgi liidumaal asuvas kodulinnas Gubenis. Sealt võib huviline endale soetada läbipaistva silikoonis viilu nii inimese kui ka näiteks pardi, kaelkirjaku või krokodilli kehast.

Kui inimpea eest tuleb välja käia umbes 1500 eurot, siis keha maksab kümme korda nii palju. Need von Hagensi toodete huvilised, kes ei soovi poodlemiseks Ida-Saksamaale reisida, võivad Spiegeli andmeil ostu sooritada ka peatselt avatavast internetipoest.

Samas väidab von Hagens, et tema tegevuse eesmärk on puhtalt hariduslik ja väärt panus tervishoiu propageerimisse. Sestap lubab ta ka, et müüb oma veebipoe kaupa ainult meedikutele.

Kriitikud näevad von Hagensi tegevust siiski pisut teisest vaatenurgast. Oma näitusega Body Worlds üle maailma rohkem kui 30 miljonit külastajat kokku meelitanud sakslane ekspluateerib nende hinnangul surnuid ega pea lugu inimväärikusest. Muuseas on ta oma näitusel pannud ka näiteks mehe ja naise surnukeha suguühtesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles