Lõuna-Korea kindlustusfirma pakub koolikiusamise ja perevägivalla vastu kindlustust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea kindlustusfirma pakub koolikiusamise ja perevägivalla vastu kindlustust
Lõuna-Korea kindlustusfirma pakub koolikiusamise ja perevägivalla vastu kindlustust Foto: SCANPIX

Lõuna-Koreas tegutsev kindlustusfirma pakub uut liiki kindlustusi.

Kindlustusfirma Hyundai Marine and Fire Insurance teatas, et alates selle aasta märtsist saavad lõunakorealased kindlustada end koolikiusamise, perevägivalla, seksuaalrünnaku ja toidumürgituste vastu, edastab Huffington Post.

Samas müüakse selliseid kindlustuspoliise firmadele ja institutsioonidele, mitte eraisikutele.

«Meie eesmärgiks ei ole neilt kasu teenida, vaid abistada hättasattunuid ja anda sotsiaalse turvalisuse garantii,» teatas kindlustusfirma juht.

Uus kindlustus katab nõustamise, raviteenused ja vigastused. Samas aitab see ka võidelda Lõuna-Koreas aina suuremaks paisuva koolikiusamise ja enesetappudega.

Lõuna-Korea haridusministeeriumi möödunud aastane uuring näitas, et rohkem kui 77 000 õpilast on langenud koolikiusamise ohvriks. Kümme protsenti õpilastest on kaalunud enesetappu.

2011. aastal oli Lõuna-Koreas noorte surmade seas esikohal enesetapp, mis olid põhjustatud koolikiusamisest ja kodusest olukorrast.

Lõuna-Korea valitsus asus riiklikul tasandil tegelema koolikiusamisega, lastes panna alates 2012. aastast rohkem kui 100 000 turvakaamerat.

Uus kiusamisvastane kindlustuspoliis maksab umbes 20 000 voni (16 eurot).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles