NRK: kahe koopasukelduja surnukehad üritatakse välja tuua uuel nädalal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sissepääs veealustesse koobastesse Põhja-Norras Mo i Rana linna lähistel.
Sissepääs veealustesse koobastesse Põhja-Norras Mo i Rana linna lähistel. Foto: SCANPIX

Norras Pluradalenis eelmisel nädalal hukkunud kahe soome koopasukelduja surnukehad üritatakse välja tuua ilmselt järgmisel nädalal.

Esialgu loodeti, et umbes 130 meetri sügavusel vee all olevad surnukehad saab välja tuua selle nädala esmaspäeval, kuid nii ei läinud.

Oslo tuletõrje- ja päästeteenistuse esindaja Fredrik Fröland kinnitas rahvusringhäälingule NRK, et ettevalmistused keeruka operatsiooni läbiviimiseks käivad.

Frölandi selgitusel kuluvad nüüd marjaks ära samadest koobastest aastal 2006 saadud kogemused. Tookord sukeldusid kõige sügavamale britid ja oletatavasti kasutatakse samu mehi ka soomlaste puhul, lisas ta.

Eelmisel neljapäeval läks viis kogenud koopasukeldujat Plura koopaase. Kaks neist, Jari Mika Tapi Huotarinen (40) ja Jari Usimäki (34) hukkusid, vahendas VG Nett.

Ülejäänud kolm meest said kergemalt vigastada ja toimetati haiglasse barokambrisse. Nüüdseks on kõik kolm Soomes tagasi.

Meedia andmetel juhtus vees kaks erinevat õnnetust. Mehed oli moodustanud kaks gruppi, millest ühes oli kaks ja teises kolm liiget. Tagumine pidi vette minema kaks tundi pärast esimest gruppi.

Esimene õnnetus juhtus kaheliikmelises rühmas, kui üks sukeldujatest jäi oma seadmetega 110 meetri sügavusel kinni ja hukkus.

Teine traagiline õnnetus juhtus teises rühmas, kui sukeldujal tekkis hingamisseadmetega probleeme ja ta hukkus 111 meetri sügavusel.

Üks teises rühmas sukeldunud meestest üritas esimeses rühmas hukkunud kaaslast lahti päästa, kuid see ei õnnestunud, vahendas mtv.fi.

Soomlased pidid veealuses koopas viibima viis tundi. Kahel esimesel pinnale tõusnud mehel kulus vees aga enam kui kaheksa tundi, viimasena pääsenul enam kui 11 tundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles