Puškov tahab kaitsta seadusega Venemaa ajalugu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigiduuma väliskomisjoni esimees Aleksei Puškov.
Riigiduuma väliskomisjoni esimees Aleksei Puškov. Foto: SCANPIX

Riigiduuma väliskomisjoni esimees Aleksei Puškov tegi ettepaneku võtta vastu seadus Venemaa ajaloo kaitseks.

Tema põhjendusel on Venemaal ja ka välismaal palju neid, kes «soovivad moonutada meie ajalugu ja meie vaatenurka ajalooliste sündmuste kohta».

Puškovi arvates on kriminaalvastutusele võtmine Nõukogude ja Saksa okupatsiooni õigustamise tõttu, mille kehtestamist arutab Läti seim, suunatud Venemaa vastu.

Saksa okupatsiooni mainitakse seaduses ainult selleks, et see poleks nördimapanevalt väljakutsuv. «Tegelikult on selle tera suunatud loomulikult meie riigi vastu,» ütles ta.

Puškovi väitel ei kavatsenud natsid näha Läti olemasolu ette eraldiseisva moodustisena, Nõukogude Liidus säilitas see oma territooriumi ja võimuinstitutsioonid. «Nüüdsest peale võime sellest rääkimise võrdsustada Nõukogude okupatsiooni õigustamisega.»

Läti parlament kiitis 11. veebruaril kolmandal lugemisel heaks seadusparandused, mis näevad ette kuni kolme aasta pikkuse vangistuse määramist Nõukogude ja Saksa okupatsiooni avaliku õigustamise, eitamise või ülistamise eest.

Läti kriminaalkoodeksis on praegu olemas paragrahv, mis puudutab inimsusevastaste kuritegude õigustamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles