USA lõunaosariike ootab täna ees karm lumetorm

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna hommikul lükkasid sahad Atlantas teed puhtaks.
Täna hommikul lükkasid sahad Atlantas teed puhtaks. Foto: SCANPIX

Palmide ja päikesega harjunud USA lõunaosariiklased ärkasid kolmapäeva hommikul lume ja jäävihma meelevallas, ning ilmateade lubab katastroofi mõõtmeid võtvat tormi.

Texasest Atlantani on maanteed jääs, sajad tuhanded majapidamised elektrita ja paljudes kohtades sajab lund või lörtsi.

Mitme osariigi ametnikud ja meteoroloogid edastavad erakordselt karmisõnalisi hoiatusi. Kõik on üksmeelsed, et suurimat muret põhjustab jää, mis võib suured alad päevadeks elektrita jätta.

Atlantas on päästetöötajad valmis inimesi haiglatesse ja hooldekodudesse evakueerima ning avatud on üle 70 ajutise varjupaiga.

Täna hommikul kõlanud hoiatus rääkis eelolevast tormist kui ajalooliste mõõtmetega sündmusest ning lükkis ritta omadussõnu nagu katastroofiline, halvav, sandistav.

Atlanta ja selle ümbrus said talvetormist esimese maigu kätte juba eile, kuid õige torm, mis katab maanteed jääga, on alles tulemas.

Georgia osariigi ametnikud ja päästetöötajad soovitavad inimestel võimaluse korral maanteid vältida ja nii oligi eile ja täna Atlantas ebatavaliselt vähe liiklusummikuid.

Georgia päästeteenistuse juht ja Atlanta linnapea soovitasid eile õhtul inimestel otsida endale turvaline koht ja sinna jäädagi.

Täna hommikul kõlanud hoiatus rääkis eelolevast tormist kui ajalooliste mõõtmetega sündmusest ning lükkis ritta omadussõnu nagu katastroofiline, halvav, sandistav.

Lennukompanii Delta tühistas teisipäeval ja kolmapäeval ligi 2200 lendu, suurem osa neist Atlantast ja Atlantasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles