Kongo DV president andis endistele M23 mässulistele amnestia

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
M23-e möödunud kevadel värvatud võitlejad.
M23-e möödunud kevadel värvatud võitlejad. Foto: SCANPIX

Kongo Demokraatliku Vabariigi president Joseph Kabila andis kolmapäeval amnestia novembris vastupanu lõpetanud sissirühmituse M23 endistele võitlejatele.

Amnestia puudutab kõiki «mässu- ja sõjalisi akte ning poliitilisi kuritegusid», mis sooritati Kongo DVs enne 2013. aasta 20. detsembrit, mil parlament amnestiaseaduse heaks kiitis.

Raskemad kuriteod nagu genotsiid, inimsusevastased kuriteod, terrorism, piinamine, seksuaalvägivald, lapssõdurite värbamine, omastamine ja marodööritsemine amnestia alla ei kuulu.

Riigitelevisioonis välja kuulutatud seadlust tervitasid kolmapäeval nii ÜRO kui ka lääneriigid, nimetades seda õigeks sammuks konfliktist eemaldumise poole.

Kohalikud inimõiguslased on samal ajal presidendi otsust teravalt arvustanud, öeldes, et amnestia pisendab tõsiseid kuritegusid ja inimõigusrikkumisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles