Video: Hispaanias võeti kinni Roosa Pantri arvatav liige

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hispaania politseinikud võtsid 12. veebruaril kinni rahvusvahelisse juveeliröövlite jõugu Roosa Panter arvatava liikme serblase Borko Ilincici (33), vahendab Reutersi video.

Uurijate oletusel osales mees jultunud juveeliröövis 2007. aastal Dubai ühes ostukeskuses.

Ilincic, kelle valduses oli võltsitud Bosnia pass, võeti kinni Madridi eeslinnas Alcala de Henaresis, kui ta oli just lahkunud hotellist ja istunud rendiautosse.

Interpoli andmete järgi on 1960ndate kriminaalkomöödiate filmisarja järgi nime saanud jõugu arvel alates 1999. aastast ligi 340 luksuskaupluste röövi Euroopas, Lähis-Idas, Aasias ja Ühendriikides. Nad on saagiks saanud väärisesemeid enam kui 330 miljoni euro väärtuses.
Aastal 2007 sõitis kaks jõugu kasutuses olnud autot Dubai ostukeskuses läbi juveelipoe akende. Kurjategijad toppisid kottidesse vitriinides olnud juveelid ja lahkusid miljonitesse dollaritesse ulatunud noosiga minuti pärast.

Järgmisel aastal «väisasid» jõugu liikmed, kes olid end eelnevalt naisteks maskeerinud, Pariisis asuvat Harry Winstoni juveelipoodi. Nad lahkusid sealt ligi 85 miljonit eurot maksnud ehetega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles