USAs nõudis lumetorm vähemalt 16 inimese elu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA ida- ja kaguosa tabanud lumetormis ja ebatavaliselt madalate temperatuuride tõttu on surnud vähemalt 16 inimest.

New Yorgis kaotas elu rase naine, kellele sõitis lumesahk otsa tagurdas, edastab cnn.com.

Politsei sõnul oli 36-aastane naine ühe ostukeskuse parklas ostusid kärust autosse panemas, kui õnnetus juhtus. Naine viidi küll kohe haiglasse, kuid ta elu päästa ei suudetud. Meditsiinitöötajatel õnnestus keisrilõike abil lapse elu päästa. Lapse seisund on kriitiline.

Naisele otsa sõitnud lumesahk kuulub ühele erafirmale. Politsei uurib juhtumit.

Marylandis tekkis kolmel mehel vanuses 45 – 57 eluaastat südame seiskumine, kui nad lund kühveldasid. Põhja-Carolinas murdis raske lumi puid, tuues kaasa ühe ohvri.

New Jerseys sadas eile pärastlõunal 24 sentimeetrit lund. New Yorgi sadas eile varahommikul kahe tunni jooksul 7,5 sentimeetrit lund.

Lumetorm viis umbes 625 000 majapidamisest ja firmast elektri. Kõige enam oli elektrikatkestusi Põhja- ja Lõuna-Carolinas.

Kogu USAs on ära jäetud ligi 6500 lendu. Samuti on takistusi raudtee- ja maanteeliikluses.

USA idarannikul on selle aasta talv üsna karm olnud. Põhja-Carolina kuberneri Patrick McCrory sõnul ei ole sellist talve olnud aastakümneid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles