Soome Turu lennujaama töötaja oli tööl raskes joobes

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome Turu lennujaama terminal
Soome Turu lennujaama terminal Foto: Wikipedia.org

Alkoholi joomine töö ajal läks ühele soomlasele väga kalliks.

56-aastane mees töötas 2010. aasta mais Turu lennujaamas turvakontrollina, edastab iltasanomat.fi.

Ta pidi kontrollima pardale minevaid reisijaid ja nende käsipagasit. Mehe tööpäev algas kell 10.00 hommikul ning õhtul kella 19.00 ajal tundis ta end halvasti.

Soomlane selgitas hiljem politseile, et tal tekkis uimasus ja higistamine. Tollitöötaja oli siis ravimina kasutanud natukene alkoholi, kuid ka tablette.

Ta ei läinud pärast alkoholi ja ravimite võtmist uuesti tööle. Mehe kolleegidel tekkis kahtlus ja nad kutsusid politsei. Korrakaitsjad tegid mehele puhumistesti, kontrollimaks ta joovet. See näitas 1,41 promilli.

Mees anti tööl joobes olemise pärast kohtu alla.

Eilsel istungil Turu kohtus tõdeti, et lennunduse üheks põhireegliks on, et sellel alal töötajad ei tohi töö ajal mitte mingil tingimusel alkoholi tarbida. See, et mees oli alkoholi ja ravimeid võttes puhkepausil, ei tähendanud midagi, sest ta viibis ikkagi töökohal.

Turu kohus määras mehele 35 päevapalga suuruse trahvi uimastavate ainete kasutamise eest töökohal. Mees peab trahvina maksma seega 1400 eurot.

Kohtunik tõstis eriti esile asjaolu, et lennundustöötaja veres oli suur alkoholikogus.

Lisaks kohtukaristusele sai lennujaamatöötaja hoiatuse Soome liiklusturvalisuse ametilt Trafilt. Turu lennujaam vallandas nimetatud töötaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles