Venemaa ja Egiptus on sõlmimas kolme miljardi dollarist relvatehingut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene hävitajad Su-27 ja MiG-29 Moskvas võiduparaadi ajal.
Vene hävitajad Su-27 ja MiG-29 Moskvas võiduparaadi ajal. Foto: SCANPIX

Venemaa ja Egiptus on lähedal kolme miljardi dollari (2,2 miljardit eurot) suurusele relvatehingule, mida rahastavad Saudi Araabia ja Araabia Ühendemiraadid, kirjutas Moskva ajaleht täna.

Pooled on juba kas initsieerinud või allkirjastanud lepingud, mille kohaselt ostab Egiptus Venemaal hävitajaid Mig-29, õhu- ja rannakaitseüsteeme, ründehelikoptereid Mi-35 ja kergemaid relvi, vahendas päevaleht Vedomosti Vene valitsuse allikaid.

Artikkel ilmus päev pärast läbirääkimisi Vene presidendi Vladimir Putini ja Egiptuse relvajõudude ülema Abdel Fattah al-Sisi vahel, kellest tõenäoliselt saab selle Põhja-Aafrika riigi president.

Kairo pöördus Moskva poole pärast seda, kui Washington demokraatlikult valitud islamistist presidendi Mohamed Morsi kukutamise järel abi kärpis. Venemaa oli Egiptuse suurim relvadega varustaja 1960ndatel ja varastel 1970ndatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles