Moskvas rööviti relva ähvardusel viis tšeburekki

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhupüstol.
Õhupüstol. Foto: Küllike Rooväli, PM

Lõppeval nädalal leidis Moskvas aset öine relvastatud rünnak tšeburekiputkale, mille panid toime teismelised noormehed.

Nagu kirjutab Lenta.ru, sisenesid ööl vastu reedet kell 3.30 Hlobõstrovi tänaval asuvasse putkasse 16- ja 17-aastased noormehed, kes viisid sealt püstolite ähvardusel minema viis tšeburekki, neli purki gaseeritud vett ning 160 rubla (4,6 dollarit).

Politsei teatas pressiteate vahendusel, et sissetungijad püüti kinni vähem kui kaks tundi hiljem. Noormeestelt konfiskeeriti pneumaatilised püstolid.

Algatatud on kriminaalasi röövimise paragrahvi alusel, süüdlasi võidakse karistada kuni 10 aastaga koloonias.

Sündmusele reageeris Facebooki vahendusel koheselt kunagine Venemaa alaline esindaja NATO juures, praegune asepeaminister Dmitri Rogizin, kes teatas, et traumarelvad ja pneumaatilised püstolid peavad kuju ja värvi poolest lahingurelvadest eristuma.

«Vastasel juhul võib ju politseinik või sõjaväelane kasutada vastuseks oma ametirelva,» selgitas asepeaminister. «Aga traumapüstolid tuleks tegelikult üldse ära keelata.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles