Saksa politsei tabas kaks Eestist pärit kütusevarast

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa politsei
Saksa politsei Foto: SCANPIX

Saksa politsei tabas kolmapäeval kütuse- ja jalgrattavargusega seoses kaks eestlast, kelle autos viibis ka viieaastane laps.

Eestist pärit paar sõitis Saksa numbrimärgiga autoga kolmapäeva pärastlõunal Bayerni liidumaal Oberpfalzis bensiinijaama, tankis 84,63 euro eest kütust ning lahkus maksmata, seisab Saksa politsei pressiteates.

Kohalik liikluspolitsei peatas kolmveerand tundi hiljem Tšehhi piiri juures kahtlustava tumesinise Chrysler Voyager’i, milles istusid 28-aastane juht, 38-aastane kaassõitja ja viieaastane laps. Autol oli Eesti numbrimärk ning sõidukis istunud esitasid inimesed esitasid politseile Eestis väljastatud isikut tõendavad dokumendid. Juhiluba neil polnud.

Auto pakiruumist leidsid korrakaitsjad lahti monteeritud jalgratta ning kütuse varastamiseks kasutatava vooliku. Kontrolli käigus selgus, et jalgratas on varastatud Reinimaa-Pfalzi  liidumaalt.

Juht tunnistas nii kütuse- kui jalgrattavarguse üles. Samuti selgus, et eestlased olid Saksa numbrimärgid varastanud ning pärast bensiinijaamast lahkumist minema visanud.

Paarile määratud kogutrahv oli üle tuhande euro. Viieaastase tüdruku tõttu võtsid korrakaitsjad ühendust Eesti saatkonna ja ringkonnaprokuröriga ning lubasid emal oma lapsega koju sõita. Naine lubas trahvi ning bensiinijaamale tekitatud kahju hiljem ära maksta.

Naise elukaaslane paigutati aga kinnipidamisasutusse ning teda kahtlustatakse juhtimisõiguseta auto juhtimises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles