Gruusia linnad otsustasid anda tänavatele Kaczynski nime

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendid Toomas Hendrik Ilves, Lech Kaczynski, Mihhail Saakašvili ja Valdas Adamkus ning Läti peaminister Ivars Godmanis 2008. aasta 13. augustil Thbilisis.
Presidendid Toomas Hendrik Ilves, Lech Kaczynski, Mihhail Saakašvili ja Valdas Adamkus ning Läti peaminister Ivars Godmanis 2008. aasta 13. augustil Thbilisis. Foto: AFP/SCANPIX

Gruusia sadamalinna Batumi peatänav sai endale aprillis lennukatastroofis hukkunud Poola presidendi Lech Kaczynski ja tema abikaasa nime, vahendab Raadio Vaba Euroopa.


Nagu meenutas Gruusia president Mihhail Saakašvili reedel Batumis peetud tänava ümbernimetamise tseremoonial, näitas Kaczynski 2008. aastal augustisõja ajal kartmatult välja toetust Thbilisile. Saakašvili märkis ka, et Kaczynskite tänav saab olema üks Euroopa ilusamaid.

Batumi linnavalitsus otsustas tänavale 10. aprillil hukkunud Kaczynskite nime anda 25. mail. Kaks päeva hiljem kuulutas Thbilisi linnavalitsus, et ka nemad nimetavad ühe tänava Kaczynski järgi ümber.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles