Video ja pildid: USAs avati suurim päikeseenergiajaam

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ühendriikides California osariigis Mojave kõrbes avati neljapäeval riigi suurim päikeseenergiapark, mis suudab elektriga varustada umbes 140 000 kodu.

2,2 miljardit dollarit (1,6 miljardit eurot) maksma läinud ja enda alla 1400 hektarit riigile kuuluvat maad võtvas Ivanpahi päikeseenergiajaamas on üle 300 000 heliostaatiteks kutsutava peegli, mis koondavad päikesekiired 35-meetri kõrguste tornide tipus asuvatele vastuvõtjatele. Viimased toodavad omakorda auru, mis panevad liikuma turbiini ja generaatori, mis omakorda toodavad elektrit.

Ivanpah kuulub eraettevõttele BrightSource, USA internetihiiule Google ja 2000ndate alguses Narva Elektrijaamade erastamisele lähedal olnud Ühendriikide energeetikafirmale NRG Energy Inc. Seejuures on viimane Ühendriikides investeerinud veel kahte suurde päikeseenergiaprojekti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles