Saakašvili partei on võitmas Gruusia kohalikke valimisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihheil Saakašvili eile Thbilisi valimisjaoskonnas hääletuskabiinist väljumas.
Mihheil Saakašvili eile Thbilisi valimisjaoskonnas hääletuskabiinist väljumas. Foto: SCANPIX

Gruusia president Mihheil Saakašvili erakond on liikumas eilsete kohalike valimiste kindla võidu suunas, kuid rahvusvaheliste vaatlejate sõnul esines hääletusel olulisi vajakajäämisi.


Reutersi teatel ei õnnestunud killustunud opositsioonil, kes pole vaatamata rahva pahameelele 2008. aasta augustisõja ja majandusraskuste üle valimisedu saavutanud, ka sel korral võimuparteid edestada.

Kui hääled olid kokku loetud veerandis jaoskondadest, oli Saakašvili Ühtne Rahvuslik Liikumine kogunud 61,2 protsenti häältest, ütles keskvalimiskomisjoni esimees Zurab Hatarišvili. Edukaimad opositsiooniühendused piirdusid tema sõnul 11-12 protsendiga häältest.

Pealinnas Thbilisis, kus rahvas sai esimest korda linnapead valida, on tulemuse teatanud 80 protsenti jaoskondadest. Senistel andmetel kogus võimuerakonna liikmest meer Gigi Ugulava 54 protsenti häältest, mis peaks talle uue ametiaja tagama.

Saakašvili edu varjutab siiski Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) hinnang valimiste läbiviimisele. Vaatlejad täheldasid mitmel korral valimiskastide täistoppimist ja protseduuririkkumisi.

Ka üldine õhkkond valimispäeval oli OSCE teatel Saakašvili erakonnakaaslaste poole kallutatud, ehkki Gruusia avalik ringhääling kajastas sündmusi vaatlejate hinnangul kokkuvõttes tasakaalustatult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles