ELis kasvas uute sõiduautode registreerimine

BNS
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uute sõiduautode registreerimine kasvas.
Uute sõiduautode registreerimine kasvas. Foto: Martin Ilustrumm/Reporter

Jaanuaris registreeriti Euroopa Liidus (EL) 935 640 uut sõiduautot, mis on 5,5 protsenti enam kui aasta tagasi, selgub Euroopa automüüjate organistatsiooni ACEA andmetest.

Kõige populaarsemaks osutusid jaanuaris Volkswageni kontserni autod, mida müüdi pea veerand miljonit, sealhulgas üle 100 000 Volkswageni ja 50 000 Audi.

PSA kontserni Peugeot' ja Citroëni sõiduautosid müüdi kokku üle 100 000 ning Renault' kontserni automarke 86 000.

Euroopa suurematel autoturgudel toimus samuti kiire kasv, Saksamaal suurenes registreerimiste arv 7,2 protsenti, Suurbritannias 7,6 protsenti ja Hispaanias 7,6 protsenti. Ka Itaalia näitas 3,2-protsendilist kasvu. Ainsaks mureriigiks oli Prantsusmaa, kus 0,5-protsendiline tõus jättis autode registreerimise praktiliselt eelmise aastaga samale tasemele.

Balti riikidest kahanes autode registreerimine vaid Eestis, kus registreeriti ACEA andmetel 4,3 protsenti vähem autosid kui mullu. Läti seevastu näitas koguni veerandilist kasvu ning Leedus kasvas registreerimiste arv pea 18 protsenti. Soomes ja Rootsis kasvas autode registreerimiste arv vastavalt 23,8 ja 18,8 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles