Tolokonnikova enda kinnipidamisest: me lihtsalt jalutasime Sotšis tänaval

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nadežda Tolokonnikova ja Maria Aljohhina advikaat Aleksandr Popkov ajakirjanike piiramisrõngas Sotši politseijaoskonna ees.
Nadežda Tolokonnikova ja Maria Aljohhina advikaat Aleksandr Popkov ajakirjanike piiramisrõngas Sotši politseijaoskonna ees. Foto: SCANPIX

Punkansambli Pussy Riot liikme Nadežda Tolokonnikova sõnul sõitis ta koos Maria Aljohhinaga Sotši, et viia läbi mitmeid aktsioone ja esitada laul «Putin õpetab sind kodumaad armastama».

Naiste esinemistest kavatseti kokku monteerida videoklipp.

Kinnipidamise ajal nad mingis aktsioonis ei osalenud, vaid jalutasid lihtsalt mööda tänavat, kinnitas Tolokonnikova.

Sotši siseasjadeosakonna teatel võeti Tolokonnikova ja Aljohhina kinni nende elupaigaks olevas hotellis toimunud varguse tõttu. Politseinike kinnitusel küsitlevad nad kõiki selle hotelli külalisi.

Adleri politseijaoskonna ülem väitsid, et Tolokonnikovat ega Aljohhinat ametlikult jaoskonda ei toimetatud, vaid kutsuti üksnes vestlusele. Sellest rääkis uudisteportaalile lenta.ru naiste advokaat Aleksandr Popkov.

Advokaadi andmetel võeti koos Tolokonnikova ja Aljohhinaga kinni 12-15 inimest, nende seas ka Novaja Gazeta ajakirjanik Jevgeni Feldman.

Tolokonnikova ja Aljohhina vabanesid eelmise aasta lõpus ennetähtaegselt amnestia tõttu kolooniast, kus kandsid Moskvas peetud punkpalvuse tõttu kahe aasta pikkust karistust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles