Ukraina rahutustes hukkunute arv on tõusnud 28-ni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsupilved Kiievis Iseseisvuse väljaku kohal 20. veebruari hommikul.
Suitsupilved Kiievis Iseseisvuse väljaku kohal 20. veebruari hommikul. Foto: SCANPIX

Ukraina tervishoiuministeerium tõstis teisipäeval puhkenud rahutustes hukkunute arvu seniselt 26-lt 28-ni, 287 inimest on vigastustega haiglas, seisis ministeeriumi avalduses.

Tervishoiuministeerium ütles neljapäeval oma veebilehele riputatud avalduses, et vigastatute seas on neli alla 18-aastast last ja kaks välisriikide kodanikku.

Ministeeriumi andmeil on vägivallas vigastada saanud 88 õigusekaitseasutuste töötajat ning üks parlamendiliige.

President Viktor Janukovõtš kuulutas kolmapäeva hilisõhtul pärast kolme opositsioonijuhiga kohtumist välja vaherahu ja teatas otsekõneluste alustamisest.

«Kohtumise tulemusel kuulutasid pooled välja vaherahu ja läbirääkimiste protsessi alguse eesmärgiga lõpetada verevalamine (ja) stabiliseerida olukord riigis kodanikerahu hüvanguks,» seisis riigipea veebilehel.

Opositsioonijuht Vitali Klitško sõnul oli president neile lubanud, et julgeolekujõud ei ründa Kiievi kesklinnas Iseseisvuse väljakul asuvat valitsusvastaste laagrit.

«Sisuliselt räägime vaherahust,» ütles Klitško. «Nüüd saame näha, kas Janukovõtš kavatseb lääne sanktsioonidega ähvardamise taustal sõna pidada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles