Ukraina parlamendis hääletati terroritõrjeoperatsiooni lõpetamise poolt

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina parlament hääletas terroritõrjeoperatsiooni lõpetamise poolt
Ukraina parlament hääletas terroritõrjeoperatsiooni lõpetamise poolt Foto: SCANPIX

Venemaa uudisteagentuur Itar-Tass edastas, et Ukraina parlament soovib lõpetada terroritõrjeoperatsiooni.

Parlamendis toimus hääletus ja suur osa saadikuid, eelkõige opositsiooni esindajad olid selle poolt.

Ka olevat parlament andnud käsu kõik kinni peetud meeleavaldajad vabastada ning miilits peab eemaldama teesulud.

Ukraina presidendi Viktor Janukovõtši toetajad olid selle sammu vastu. 450-kohalises parlamendis pooldas terroritõrjeoperatsiooni lõpetamist 236 saadikut. Nende seas oli ka 34 Janukovõtši Regioonide partei liiget, kes läksid opositsiooni poolele üle.

Ukraina julgeolekuteenistus (SBU) teatas üleeile, et protestide tõttu käivitatakse kogu riigis terrorismivastane operatsioon.

Arvati, et sellega kaasneb armee saatmine rahva vastu. Julgeoleku esindajatel on õigus tegutsed väljaspool seadust, arreteerida protestijaid, neid läbi otsida ja üle kuulata. Kinni saavad nad arreteerituid pidada kuni 72 tundi.

Ukraina tervishoiuministeeriumi andmetel on seni vägivallas elu kaotanud vähemalt 75 inimest ning sadu inimesi on vajanud haiglaravi.

Euroopa Liidu riikide välisministrid jõudsid eile õhtul Brüsselis üksmeelele Ukrainale kehtestavate sanktsioonide suhtes. Hiljem teatas Kanada peaminister Stephen Harper, et kehtestab Ukraina juhtidele, kaasa arvatud president Viktor Janukovõtš sissesõidukeelu Kanadasse.

Ka USA kaalub Ukrainale sanktsioonide kehtestamist. USA asepresident Joe Bideni sõnul puudutavad need eelkõige Ukraina valitsusesindajaid, kes andsid käsu meeleavaldajaid tulistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles