Janukovõtš kuulutas välja ennetähtaegsed presidendivalimised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Janukovõts.
Viktor Janukovõts. Foto: SCANPIX

Ukraina president Viktori Janukovõtš kuulutas täna välja ennetähtaegsed presidendivalimised. Muidu oleks need pidanud toimuma järgmisel aastal.

«Ma algatan ennetähtaegsed presidendivalimised,» teatas Janukovõtš kuupäeva täpsustamata.

Lisaks nõustus Janukovõtš rahvusliku ühtsuse valitsuse moodustamisega ning põhiseadusmuudatustega, mis vähendab presidendi võimu. Enne kompromissile jõudmist pidas Janukovõtš opositsiooniliidritega tunde väldanud läbirääkimisi.

Opositsiooniliidrid pole kokkulepet veel kommenteerinud ning jääb ka ebaselgeks, kas protestijad on sellise lahendusega rahul.

Väidetavalt toimusid täna hommikupoolikul Kiievis veel miilitsa ja protestijate kokkupõrkeid, samas väljaande Kyiv Post sündmuskohal viibinud ajakirjanik lükkas need ümber. Küll teatasid mitmed Ukraina meediaväljaanded, et märulimiilitsad patrullisid ülemraada istungi ajal parlamendihoones.  

Parlamendiliikmed alustasid sessiooni rüselusega, mis puhkes siis, kui spiiker üritas alustada põhiseadusmuudatusi puudutavat debatti.

Eile oli protestide kolmekuulise ajaloo ohvriterohkem päev. Ukraina tervishoiuministeeriumi andmetel on teisipäeva õhtust alates surma saanud 77 inimest ning vigastada 577 inimest. Aktivistide hinnangul on mõlemad numbrid tegelikkuses aga tunduvalt suuremad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles