Süürias võis surma saada soomlasest võitleja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võitleja Aleppos.
Võitleja Aleppos. Foto: SCANPIX

Soome kaitsepolitsei Supo andmetel võis Süürias surma saada Soome kodanik, kelle surma pole aga ametlikult kinnitatud.

«Meil on infot, et see võis juhtuda, kuid see pole ametlikult kinnitatud info,» ütles Supo esindaja Kari Harju, kelle sõnul tuli info sotsiaalmeedia kaudu.

Soome kodaniku surmast teatas päevaleht Helsingin Sanomat eile. Väidetavalt saadi info mehe surmast islamistliku äärmusrühmituse Isis mikroblogivõrgustiku Twitter konto kaudu.

Lehe andmetel on tegu 20-aastase mehega, kes elas Helsingi lähedal ning oli astunud islamiusku. Väljaandele teadaolevalt on mehe mõlemad vanemad soomlased.

Supo andmetel on Soomest Süüriasse reisinud vähemalt kümmekond inimest, kellest osa võtab osa ka lahingutest. Süüria on Supo teatel islamistide jaoks ahvatlev paik. Sinna on iseseisvalt suhteliselt lihtne reisida ja soovijatel on kerge omandada väärtuslikku lahingukogemust. See omakorda tagab islamiäärmuslaste seas kõrgema staatuse.

Supo hinnangul on selliste riskirühma kuuluvate inimeste arvu kasv tulevikus Soome jaoks märkimisväärne julgeolekualane proovikivi. Tõenäolisim oht on, et Süüriast naasnud islamistid asuvad Soomes värbama uusi võitlejaid. Seda, et nad Soomes terroriakte sooritaks, peetakse ebatõenäoliseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles