Sevastopolis nõuti Venemaa sekkumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile Ukraina sadamalinnas Sevastopolis toimunud meeleavaldusel nõudsid tuhanded inimesed Venemaa sekkumist.

«Fašistid on võtnud Kiievis võimu!» skandeeris üks meelavaldaja. Kokku hindas uudisteagentuur AFP osalejate arvuks 10 000 inimest.

«Kiievis on võimu võtnud bandiidid. Ma olen siin, et kaitsta oma linna,» lisas teine meeleavaldaja. «Kiievis on toimunud riigipööre. Ma ei taha, et mu lapsed elaksid riigis, mida juhivad fašistid,» lisas kolmas.

Meeleavaldajad polnud vihased üksnes uute võimude, vaid ka endise presidendi Viktor Janukovõtši vastu. «Janukovõtš pole enam minu president. Ta näitas nõrkust, kui saatis kaitsetud miilitsad relvastatud bandiitide vastu,» põhjendas üks demonstrant.

«Ma lootsin, et on mingi lahendus. Nüüd me peame Krimmi uuesti Venemaaga ühendama – nii saame stabiilsuse tagasi,» lisas teine.

Üleeile teatasid Krimmi autonoomse vabariigi ja Sevastoopoli seadusandjad, et nad on valmis võtma kuni põhiseadusliku korra taastamiseni Kiievis võtma täieliku vastutuse oma territooriumidel valitseva olukorra eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles