Video ja pildid: Ukraina peaprokurör elas nagu «Rooma keiser»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ukraina blogijad riputavad üksteise võidu internetti pilte ja videoid tagaotsitavaks kuulutatud peaprokuröri Viktor Pšonka eluasemest.

Pildid paljastavad, et ta elas luksuslikumalt kui Ukraina president Viktor Janukovõtš.

Inimõigusaktivistid tutvusid Pšonka villaga möödunud nädalal lõpul ning jäädvustasid seal nähtu.

Pšonka villa asub Kiievi lähedal. Väljapoolt ei ole see nii silmatorkav kui Janukovõtši ökovilla, kuid sisekujundus on märgatavalt kallim kui presidendi villa oma.

Kriitikute sõnul armastas Pšonka võist kõike, mis oli väärismetallist ja mis hiilgas. Peaprokuröri villas on suur kuldesemete kollektsioon, lisaks ka kallihinnalisi maale, antiikskulptuure, mõõku ja relvi.

Samuti peetakse peaprokuröri nartsissistiks, kuna villas on palju maale, mis kujutavad teda.

«Ühel fotol on teda kujutatud Rooma keisrina. Tal on kuldkroon peas ja raske suur kuldsõrmus sõrmes. Ta kannab toogat. Lisaks on veel ka fotosid ja maale, millel Pšonka ja Janukovõtš poseerivad koos,» kirjutasid blogijad.

Samuti leiti villast iidseid ikoone, piibleid ja kuulsaid kallihinnalisi Fabergé mune, mis kunagi kuulusid Venemaa tsaariperekonnale.

Pandi tähele ka seda, et tal on suur sõjafilmide kollektsioon.

Pšonka kuulus Janukovõtši sõpraderingi.

Ukraina uudisteallikate andmetel põgenes Pšonka Ukrainast Venemaale Donetski kaudu. Ta ihukaitsjad avasid piirivalvurite pihta tule. Peaprokuröri praegune asukoht on teadmata.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles