Norra politsei: koobastes hukkunud soome sukeldujaid ei tooda välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääs olev auk näitab kohta, kust pääseb Põhja-Norras asuvatesse Plurdaleni koobastesse.
Jääs olev auk näitab kohta, kust pääseb Põhja-Norras asuvatesse Plurdaleni koobastesse. Foto: SCANPIX

Põhja-Norras Mo i Rana lähistel juhtunud sukeldumisõnnetuses hukkunud kahe soomlase surnukehi ei tooda koopasügavusest välja, kuna ettevõtmine oleks liiga ohtlik.

Norra meedia andmetel langetas taolise otsuse Helgelandi piirkonna politseiülem.

Päästemeeskonna liikmed tegid eilsete ettevalmistustööde käigus kindlaks, et Plurdaleni koobastes ei saa kõrvuti ujuda. Seetõttu oleks surnukehade väljatoomine äärmiselt keeruline, rääkis sukeldumist juhtiv inglane Mark Dougherty pressikonverentsil.

Teine võimaluse oleks see, kui sukelduja läheks koopasügavusse üksinda. Siis tuleks vees käia mitu korda. «See pole soovitatav, kuna võib viia uue õnnetuseni,» lisas ta.

Ametnikud peatasid päästeoperatsiooni ettevalmistamise. Alles eelmisel nädalal oli Dougherty optimistlik ettevõtmise õnnestumise osas.

Soomlased hukkusid kaks ja pool nädalat tagasi. Samasse gruppi kuulus veel kolm meest, kuid nemad pääsesid sealt eluga. Sukeldujate surnukehad on koopasuust kilomeetri kaugusel ja umbes 110 meetri sügavusel vees.

Meedias on kerkinud üles koobaste võimaliku sulgemise teema. Kaheksa aasta jooksul on selles koopasukeldujate hulgas populaarses paigas hukkunud kolm inimest. Esimese ohvri surnukeha õnnestus 2006. aastal koopast välja tuua.

Kolmest nüüd Norrasse sõitnud inglasest kaks on samad, kes sukeldusid ohvri järele ka kaheksa aastat tagasi.

Kohalikud ametnikud pole langetanud koobaste sulgemise osas otsust, kirjutab kohalik ajaleht Rana Blad. Pärast soomlastega juhtunud õnnetust kehtestati seal sukeldumiskeeld ja see kehtib ka praegu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles