Õiglase Venemaa liider Mironov nimetas Janukovõtšit reeturiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õiglase Venemaa liider Sergei Mironov (vasakul) koos riigiduuma spiikri Sergei Narõškiniga.
Õiglase Venemaa liider Sergei Mironov (vasakul) koos riigiduuma spiikri Sergei Narõškiniga. Foto: SCANPIX

Erakonna Õiglane Venemaa duumafraktsiooni liider Sergei Mironov kutsus Ukraina endist riigipea Viktor Janukovõtši  reeturiks, pidas ta oluliseks säilitada Ukraina terviklikkust.

«Selles, et Ukraina endine president Janukovõtš on selle riigi ja rahva reetur, ei kahtle minu arvates keegi,» ütles Mironov täna.

Ta nimetas Janukovõtši väljaütlemisi anekdootlikeks. Need näitasid riigipea täielikku abitust ja otsustamatust, tal puudusid erinevad variandid riigi kriisist väljaviimise kohta, lisas Mironov.

Vene poliitiku sõnul oli Janukovõtšil olemas võimalus peatada verevalamine ja hoida ära riigi libisemine kodusõja rüppe, kuid ta ei teinud seda. Ajalugu seda ei andesta, nentis Mironov.

Mironov väljendas lootust, et ukrainlastel õnnestub moodustada legitiimne võim ja soovitas mitte unustada, et riigis elab ka 7 miljonit venelast.

Õiglase Venemaa liider väljendas lootust, et Ukraina kui riik ei lõhene ja et see jääb Venemaa jaoks nüüdisaegseks demokraatlikuks sõbralikuks maaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles