Nurgalijev: munitsipaalmiilits on Venemaa jaoks tulevikumuusika

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseminister Rašid Nurgalijev
Siseminister Rašid Nurgalijev Foto: SCANPIX

Venemaa siseminister Rašid Nurgalijev peab munitsipaalmiilitsa moodustamist täiesti võimalikuks, kui Venemaa jaoks on see tulevikumuusika.

«1990ndatel me viisime juba viisime sellise eksperimendi läbi. Meie jaoks on see läbitud etapp,» rääkis minister täna raadiojaamale Miilitsa Laine antud intervjuus, vahendas Interfax.

Ta selgitas, et praeguses etapis on paljudel munitsipaal- ja regionaalsetel võimuorganitel raskusi miilitsaüksuste finantseerimise kindlustamisega sellises mahus, mis on vajalik julgeoleku ja õigusliku korra säilitamiseks.

Nurgalijevi sõnul on seoses munitsipaalmiilitsa loomisega hädavajalik töötada välja süsteem nende üksuste omavahelisest koostööst juurdlus- ja uurimisorganitega.

Sellisel juhul tekib veel üks bürokraatlik mehhanism, mis viib omakorda selleni, et ühe ja sama küsimusega tegelevad mitu osakonda ja ametit föderaal- ning munitsipaaltasandil.

Nurgalijevi arvates võiks munitsipaalmiilitsa loomise idee juurde naasta kunagi kaugemas tulevikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles