Krimmis nõuti iseseisvusreferendumi korraldamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanauri lõpus teatasid Krimmi elanikud selgelt, et toetavad president Viktor Janukovõtšit. Nüüd on Janukovõtš aga tagandatud ja käib erakorraliste presidendivalimiste kampaania.
Jaanauri lõpus teatasid Krimmi elanikud selgelt, et toetavad president Viktor Janukovõtšit. Nüüd on Janukovõtš aga tagandatud ja käib erakorraliste presidendivalimiste kampaania. Foto: SCANPIX

Mõnisada venemeelsete organisatsioonide aktivisti blokeerisid Krimmis ülemraada hoone, nõudes iseseisvusreferendumi korraldamist.

Radio Svoboda andmetel tahtsid aktivistid, et nende juurde tuleks kohaliku parlamendi spiiker Vladimir Konstantinov ja annaks lubaduse, et korraldatakse erakorraline parlamendiistung.

Aktsioonis osalenud inimesed nõudsid, et erakorralisel istungil otsustataks mitte alluda keskvõimule, hääletataks iseseisvusreferendumi korraldamise poolt ja otsustataks pöörduda abi saamiseks Vene võimude poole.

Rahva seas kostsid hüüded «Venemaa!», «Krimmile – Krimmi võim!», «Krimm, tõuse!», «Konstantinov, tule välja!»

Lõpuks tuligi spiiker rahva ette ja lubas, et plaanib erakorralise istungi korraldada 26. veebruaril. Selle päevakord oleneb aga Ukraina ülemraadast, et kas see lubab viia läbi erakorralisi parlamendivalimisi Krimmi autonoomses vabariigis või mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles