USA saadik kritiseeris Vene meeleavaldajate kinnipidamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suursaadik Michael McFaul.
Suursaadik Michael McFaul. Foto: SCANPIX

Ametist lahkuv USA suursaadik Venemaal Michael McFaul laitis mitmesaja inimese kinnipidamist, kes avaldasid meelt opositsiooniaktivistide süüdimõistmise vastu.
 


«Masendav on näha sadade inimeste kinnipidamist, kes üritasid kasutada oma põhiseaduslikke õigusi sõna- ja väljendusvabadusest,» säutsus Ühendriikide diplomaat teisipäeval suhtlusvõrgustikus Twitter.

McFaul peaks täna ameti maha panema.

Esmaspäeval peeti Moskvas Maneeži väljakul kinni sadakond inimest, kes avaldas meelt seitsme opositsiooniaktivisti süüdimõistmise vastu nn Bolotnaja kohtuasja raames.

Moskva politsei pressiesindaja sõnul võttis politsei kohtuotsuse väljakuulutamise ajal Zamoskvoretski kohtumaja juures avaliku korra rikkumise katse eest vahi alla üle 200 inimese.

Moskva Zamoskvoretski rajooni kohus mõistis kaheksa aktivisti reedel süüdi massirahutuste korraldamises ja politsei vastu vägivalla tarvitamises 2012. aasta 6. mail, president Vladimir Putini kolmandaks ametiajaks presidendiks vannutamise eelõhtul.

Esmaspäeval määras kohus seitsmele aktivistile kahe ja poole kuni nelja aasta pikkuse vanglakaristuse, üks opositsionäär pääses tingimisi karistusega.

Süüdimõistetud aktivistid on Sergei Krivov, Aleksandra Naumova, Andrei Barabanov, Aleksandr Polihhovitš, Artjom Savjolov, Stepan Zimin, Deniss Lutskevitš ja Artjom Beloussov.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles