Kommersant: USA-l on Moskva suursaadikuks vähemalt neli kandidaati

Mari Kamps
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael McFaul oli USA suursaadikuks Venemaal aastatel 2011-2014.
Michael McFaul oli USA suursaadikuks Venemaal aastatel 2011-2014. Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide võimud kaaluvad uue Venemaa suursaadiku kohale nelja kandidaati, kirjutab tänane Kommersant viitega riigidepartemangu allikatele.

Väljaande andmetel on kolm neist olnud erinevatel aegadel suursaadikuks Kiievis. Need on John F. Tefft, Steven Karl Pifer ja Carlos Pascual.

Neljandaks võimalikuks kandidaadiks on tuumaohutuse ja desarmeerimise ekspert Rose Gottemoeller.

Allikad kinnitasid Kommersandile, et see nimekiri pole lõplik. Vaatamata sellele, kes saab uueks suursaadikuks Venemaal, pole kardinaalseid muutusi Ühendriikide poliitikas oodata. Washington jätkab konstruktiivse koostöö kursil ja seda vaatamata olulistele erimeelsustele, mis ameeriklastel on Moskvaga päris mitmes küsimuses.

USA senine suursaadik Venemaal Michael McFaul (2011-2014) lahkub Moskvast täna. Ta teatas enneaegsest tagasiastumissoovist veebruari alguses, põhjendades seda sooviga veeta rohkem aega Californias elava perekonnaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles