Juštšenko, Kutšma ja Kravtšuk: Venemaa segab end Krimmi asjadesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina endised riigipead (vasakult paremale) Viktor Juštšenko, Leonid Kutšma ja Leonid Kravtšuk.
Ukraina endised riigipead (vasakult paremale) Viktor Juštšenko, Leonid Kutšma ja Leonid Kravtšuk. Foto: SCANPIX

Ukraina endiste riigipeade Leonid Kutšma, Viktor Juštšenko ja Leonid Kravtšuki sõnul segab Venemaa end Krimmi poliitilisse ellu.

«Venemaa, kes on alati nimetanud meie välispartnerite püüdeid reguleerida olukorda poliitiliste vahenditega «sekkumiseks Ukraina siseasjadesse», segab end praegu otseselt Krimmi poliitilisse ellu,» seisab nende ühisavalduses.

Kolme endise presidendi avaldus on riputatud üles Juštšenko kunagise pressisekretäri Irina Vannikova Facebooki leheküljele.

Kutšma, Juštšenko ja Kravtšuk on seisukohal, et Vene riigiduuma liikmete ideid korraldada referendum Krimmi ja Venemaa ühinemise kohta või ka vastavaid avaldusi Krimmi autonoomse vabariigi ülemraadas, tuleks vaadata kui üleskutset konstitutsioonilise korra kukutamisele ja Ukraina territoriaalse terviklikkuse rikkumist.

Kõige ohtlikumaks peavad nad stsenaariumi, mis näeb ette Ukraina föderatsiooniks muutmist. «See on tee poliitilise kriisi eskaleerumiseni, poliitilise vaenu õhutamine Krimmis ja Ukraina uue võimu diskrediteerimine,» seisab endise riigipeade ühisavalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles