Relvastatud venemeelsed hõivasid Krimmi valitsushooned

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina miilits seisab Simferoopolis sildi kõrval, mis kuulutab Krimmi Venemaaks.
Ukraina miilits seisab Simferoopolis sildi kõrval, mis kuulutab Krimmi Venemaaks. Foto: SCANPIX

Interfaxi andmetel hõivasid täna relvastatud venemeelsed mehed Krimmi valitsushooned. Reutersi Krimmis viibiv korrespondent kinnitas, et Simferopolis lehvib valitsushoonete kohal Venemaa lipp.
 

Krimmi peaminister kinnitas toimunut ka uudisteagentuurile AFP. Anatoli Mohiljov kinnitas uudisteagentuurile AFP, et ligi 50 relvastatud meest hõivasid öö jooksul valitsushooned ning heiskasid neil Vene lipud. Valitsuse liikmetel hoonetesse siseneda ei lasta.

Mohiljov teatas, et kohalikud võimud valmistuvad vajalike vastumeetmete kasutusele võtmiseks, ent ei täpsustanud, mida see täpselt tähendab. Miilitsad sulgesid valitsushoonete kvartali. Hoonetele ei pääse lähemale kui 150 meetrit.

Interfaxi andmetel marssisid relvastatud ja lahingvarustuses ent ühegi eraldusmärgita mehed valitsushoonetesse varahommikul ja ühe allika sõnul sundisid nad sealsed valvurid ilma võitluseta lahkuma.

Krimmi pealinnas Simferoopolis sai eile Krimmi Venemaale lähenemise ja selle vastaste vahelistes kähmlustes vigastada umbes 20 inimest ning üks eakas mees suri südamerabanduse tagajärjel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles