RBK: Janukovõtš on Kremli sanatooriumis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiievi tänavatel võib näha ka tagandatud presidendi piltidega tagaotsimiskuulutusi.
Kiievi tänavatel võib näha ka tagandatud presidendi piltidega tagaotsimiskuulutusi. Foto: SCANPIX

Mainekas Vene majandusuudiste portaal RBK teatas täna, et tagandatud Ukraina presidenti Viktor Janukovõtšit nähti ühes Moskva hotellis ja ta viibib nüüd linna lähistel Kremli sanatooriumis.

RBK väiteid ei kinnita otseselt miski, ent Moskvas asuva hotelli Ukraina ümber võis eile õhtul näha ebatavaliselt palju turvetöötajaid ja hoonel hoidsid silma peal läheduse pargitud korrakaitsjate autod. Väidetavalt viibivad hotellis ka mitmed Janukovõtši liitlased.

RBK andmetel viibib Janukovõtš Barvihha sanatooriumis, mis kuulub Vene presidendi kantselei haldusalasse, teatas portaal. Presidendikantselei haldusosakonna juht Viktor Herkov kinnitas aga uudisteagentuurile AP, et temal mehe Barvihhas viibimise kohta andmed puuduvad.

Ehkki Lääs on Ukraina uut valitsust tunnustanud, peab Venemaa Janukovõtšit endiselt riigi seaduslikuks presidendiks ning sellesisulise avaldusega esines täna ka tagandatud president ise.

RBK teatel pärinevad andmed Janukovõtši asukoha kohta Venemaa jõukaimatelt ärimeestelt ning neid on kinnitanud ka üks anonüümseks jäänud valitsusametnik. Artikkel avaldati mitme lugupeetud ajakirjaniku nime all, teiste seasl oli sellele alla kirjutanud ka RBK peatoimetaja.

Janukovõtšit ei ole Ukrainas nähtud alates laupäevast, mil parlament ta tagandas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles