Janukovõtš: olen endiselt president ja palun Venemaalt abi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiievi Iseseisvuse väljakul ehk Maidanil kasutatakse Janukovõtši näopilti noolemängu alusena.
Kiievi Iseseisvuse väljakul ehk Maidanil kasutatakse Janukovõtši näopilti noolemängu alusena. Foto: SCANPIX

ITAR-TASSI väitel teatas tagandatud Ukraina president Viktor Janukovõtš täna, et peab end endiselt Ukraina riigipeaks ja on palunud Venemaalt abi enda julgeoleku tagamisel.

«Pean end endiselt Ukraina seaduslikuks riigipeaks,» seisis Vene uudisteagentuurides avaldatud Janukovõtši teates, mis on ühtlasi tema esimene sõnavõtt pärast tagandamist.

«Ma olen kohustatud pöörduma Vene Föderatsiooni poole, et tagada enda isiklik julgeolek ekstremistide tegutsemise keskel,» lisas ta, kinnitades, et Ukraina parlamendi viimase nädala otsustel ei ole õiguslikku võimu.

Kolme peamise Venemaa uudisteagentuuri edastatud teates ei täpsustatud Janukovõtši praegust asukohta.

Anonüümseks jääda soovinud, ent väidetavalt kõrgel positsioonil olev allikas kinnitas uudisteagentuuridele aga, et Janukovõtši julgeoleku tagamisega tegeletakse Venemaa territooriumil, viidates, et tagandatud president tõepoolest seal viibib.

«Pärast seda, kui Janukovõtš pöördus Vene Föderatsiooni võimude poole palvega tagada tema isiklik julgeolek, võime kinnitada, et tema soov rahuldati Venemaa terriooriumil,» sõnas nimetu allikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles