Gorbatšov süüdistab kokkupõrke alustamises Gruusiat

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Gorbatšov
Mihhail Gorbatšov Foto: AP / Scanpix

Nõukogude Liidu viimane president Mihhail Gorbatšov süüdistas telekanalis CNN sõja alustamises Gruusiat.

Gorbatšovi arvates «pole kahtlustki», et kokkupõrke provotseeris Gruusia. Tema sõnul saatis Venemaa täiendavad jõud Lõuna Osseetiasse vastuseks Tskhinvali «laastamisele».
«See oli keeruliste relvade kasutamine väikese linna vastu, magavate inimeste vastu. See oli barbaarne rünnak. Lääne telekanalid ei näidanud Tskhinvalis juhtunut. Alles nüüd hakkavad nad näitama esimesi pilte laastamistööst. Seega tundub kõik mulle hästi ette valmistatud projektina ja iga tulemuse juures tahavad nad panna süü Venemaale,» rääkis nõukogude ekspresident. Ta nimetas väiteid sellest, et Venemaa üritab Gruusia demokraatiat hävitada «algusest lõpuni valeks.»


Oma vastuses ütles Saakašvili, et on šokeeritud, et Gorbatšov, keda ta kunagi austas, kasutab eetrit valede levitamiseks. «Tal peaks olema häbi kaitsta rezhiimi, keda ta aitas alistada. Kunagi saatis ta põrmu KGB kuningriigi ja nüüd õigustab ta seda, mida KGB-lased teevad mu maal.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles