Föderatsiooninõukogu toetab Vene saadiku kojukutsumist USAst

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Medvedev koos Vene suursaadikuga USAs Sergei Kisljakiga.
Dmitri Medvedev koos Vene suursaadikuga USAs Sergei Kisljakiga. Foto: SCANPIX

Venemaa Föderatsiooni väliskomisjon toetas president Vladimir Putinile koostatavat pöördumist, kutsuda Washingtonist ära Vene suursaadik.

«See on lihtsalt meie pöördumine, lõpliku otsuse võtab vastu ikkagi riigipea ja seda sõltuvalt poliitilisest otstarbekusest,» rääkis komisjoni aseesimees Vladimir Džabarov.

Väliskomisjoni pöördumise allkirjastas föderatsiooninõukogu esimees Valentina Matvijenko.
Taolise dokumendi koostamise põhjuseks on senaator Juri Vorobjovi initsiatiiv, kelle väitel haavas venelasi USA presidendi Barack Obama avaldus olukorrast Ukrainas.

«Ühendriigid kinnitavad koos rahvusvahelise kogukonnaga, et mis tahes kujul sõjalisel interventsioonil Ukrainas on hind,» rõhutas Obama 28. veebruaril toimunud pressikonverentsil.

Suurbritannia, Kanada ja Leedu kutsusid Moskvast koju konsultatsioonidele oma suursaadikud. Tööstusriikide ühenduse G7 liikmed (G8 sisaldab Venemaad) peatasid juunisse planeeritud Sotši tippkohtumise ettevalmistamise.

Venemaa suursaadikuks USAs on alates 2008. aastast Sergei Kisljak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles