Video: Russia Today saatejuht mõistis Venemaa tegevuse eetris hukka

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abby Martin.
Abby Martin. Foto: Russia Today

Ingliskeelse vene telekanali Russia Today saatejuht Abby Martin esines eetris teatega, kus mõistis hukka Venemaa sõjalise sekkumise ja avaldas lootust, et Ukraina kriisile leitakse veel rahumeelne lahendus.

«Tahan öelda midagi otse südamest jätkuva poliitilise kriisi kohta Ukrainas ja Venemaa sõjaväelise okupatsiooni kohta Krimmi poolsaarel,» alustas Martin.

«Lihtsalt see, et ma töötan Russia Today ajakirjanikuna, ei tähenda, et mul puuduks ajakirjanduslik sõltumatus ja ma tahan rõhutada, kui tugevalt olen ma vastu igasugusele teiste riikide sekkumisele suveräänse riigi siseasjadesse. Mida Venemaa tegi, on vale. Ma ei tea kindlasti piisavalt palju Ukraina ajaloost ega piirkonna kultuurilisest dünaamikast, aga ma tean, et sõjaline sekkumine ei ole kunagi vastus ja ma ei ole siin selleks, et sõjalist agressiooni välja vabandada või seda kaitsta.»

Ukraina sündmuste kajastamist kõikides erinevates meediaväljaannetes nimetas ta aga suureks pettumuseks. Martin kinnitas, et on südames koos Ukraina rahvaga, kellest on saanud etturid globaalsete suurvõimude malemängus.

«Nemad on siin tõelised kaotajad ja kõik, mida me nüüd teha saame, on loota, et kohutav olukord saab rahumeelse lahenduse ja hoitakse ära järgmine täismahuline Külm sõda superjõudude vahel. Seni jätkan mina selle edastamist, mida mina tõena näen. Head ööd teile.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles