Aktivist lubas uues videos paljastada Gaza laeval juhtunu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telekaader näitab Iisraeli eriüksuslasi korraldamas haarangut reisilaevale Mavi Marmara, kus toimusid tõsiseimad kokkupõrked sõjaväelaste ja Palestiina-meelsete aktivistide vahel.
Telekaader näitab Iisraeli eriüksuslasi korraldamas haarangut reisilaevale Mavi Marmara, kus toimusid tõsiseimad kokkupõrked sõjaväelaste ja Palestiina-meelsete aktivistide vahel. Foto: AFP/SCANPIX

Esmaspäeval Vahemerel Iisraeli eriüksuste poolt kinni peetud Palestiina toetajad lubavad lähipäevil avalikustada kõrge kvaliteediga videokaadrid veriselt lõppenud haarangust, teatas täna üks aktivistidest.

«Me peame USAsse naasma ja seda kogu maailmale näitama,» ütles Ühendriikidest pärit dokumentaalfilmide tegija Iara Lee Brasiilia telekanalile Globo.

Enda sõnul on tema salvestatud videolõigud, mida ta kolmele mälukaardile talletatuna peitis oma aluspesus, et Iisraeli võimud seda ei konfiskeeriks, eksklusiivsed ja kõrge kvaliteediga.

«Olime ainsad, kellel oli professionaalne kaamera,» vahendas AFP Türgis viibiva Lee sõnu Globole.

Seni avaldatud videote hulgas on Türgi aktivistide filmitud ähmased kaadrid ning juudiriigi sõjaväe kujutised sellest, kuidas kangide ja keppidega relvastatud isikud eriüksuslasi peksavad.

Sõdurid konfiskeerisid pardal viibinute sõnul haarangu käigus kõik kaamerad, arvutid ja telefonid, mis nad leidsid. Mitme ajakirjaniku sõnul on armee avaldatud videoid monteerinud, et need kattuksid Iisraeli versiooniga juhtunust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles