Ukraina kaabeltelevisioonifirma peatas kolme Vene kanali edastamise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärevaid sündmusi Krimmis jälgiti Kiievi kesklinnas eile suurele ekraanile projitseeritud uudistest.
Ärevaid sündmusi Krimmis jälgiti Kiievi kesklinnas eile suurele ekraanile projitseeritud uudistest. Foto: SCANPIX

Suur Ukraina kaabeltelevisiooni ja interneti pakkuja Lanet on peatanud kolme Vene telekanali edastamise.

Firma teatas eile oma veebilehel, et ei näita enam kanaleid RTR-Planeta, NTV Mir ja Pervõi Kanali rahvusvahelist versiooni. Lanet kinnitas, et need telekanalid rikkusid Ukraina seadusi edastades propagandat, mis õhutas sõjale ja vihkamisele.

Esmaspäeva õhtul esitas Ukraina ülemraada sõnavabaduse ja infoturvalisuse komitee juht Nikolai Tomenko nõude kotrollida Ukrainas näidatavaid Vene telekanaleid RTR Planeta, Pervõi Kanal. Ülemaailmne võrk, Rossija 24 ja NTV Mir. Tomenko sõnul rikuvad need kanalid televisiooni ja raadio seadust, mis keelab muuhulgas üleskutsed riigi põhiseadusliku korra kõigutamiseks vägivalla sõja või agressioonide läbi.

Esmaspäeva hommikul saatsid nelja Ukraina meediagrupi liidrid Pervõi Kanali, RTR-i ja NTV juhtidele kirja, kus kutsusid neid üles objektiivsemale lähenemisele. Kirja autorite sõnul pole ei Ukraina ega Vene meedial õigust õhutada vaenu Venemaa ja Ukraiana rahva vahele ja samuti ei tohiks kumbki lasta eetrisse kinnitamata ja ebatäpset informatsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles