EL tugevdas eelarvepuudujäägi tõttu kontrolli Prantsusmaa üle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa lipp
Prantsusmaa lipp Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjon otsustas täna asuda hoolikamalt jälgima Prantsusmaad, mis ei ole suutnud täita eelarveülesannet ehk hoida puudujääki alla kolme protsendi sisemajanduse koguproduktist (SKP).

Komisjon arvustas euroala suuruselt teist majandust teravalt ning leidis, et Prantsusmaa ei suuda täita eelarve-eesmärki ei 2014. ega 2015. aastal, mis võib pidurdada kogu Euroopa majanduse kriisijärgset taastumist.

«Tuleb rakendada otsustavaid meetmeid, et vähendada negatiivsete mõjude ohtu nii Prantsuse kui ka kogu euroala majanduse toimimisele,» teatas komisjon.

Prantsusmaa kõrge eelarvepuudujääk ja võlatase suurendab komisjoni hinnangul «tema haavatavust finantsturgude turbulentsuse suhtes, mis võib kanduda edasi reaalmajandusse ning ka kogu ülejäänud euroalale».

Prantsusmaa enda prognoosi kohaselt pidanuks riigi 2013. aasta eelarvepuudujääk olema 4,1 protsenti ning 2014. aasta oma 3,6 protsenti, kuid praeguste andmete kohaselt ei suuda Pariis täita kumbagi eesmärki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles