Rasmussen: NATO tihendab koostööd Ukrainaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen.
NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen. Foto: SCANPIX

NATO tihendab partnerlust Ukrainaga, samas vaadates üle koostöö Venemaaga, ütles alliansi peasekretär Anders Fogh Rasmussen kolmapäeval.

Rasmussen ütles pärast kohtumist Moskva suursaadikuga NATO juures, et «terve jada» NATO-Vene koostööst on ümberhindamisel, muuhulgas Süüria keemiaarsenali hävitamise ühismissioon.

«NATO peatab oma esimese ühismissiooni Venemaaga, loobudes Venemaa panusest Süüria keemiaarsenali eskortimisel,» ütles Rasmussen. Ta lisas, et keemiarelvade hävitamine USA sõjalaeva MV Cape Ray pardal jätkub sellest hoolimata.

Kahekümne kaheksa liikmeline allianss otsustas samuti mitte kohtuda Vene ametnike ja sõjaväelastega, ütles NATO juht.

«Võtsime NATO-Vene koostöö terves ulatuses ümber hinnata. NATO välisministrid teevad selles asjas otsuse aprilli alguses,» rääkis Rasmussen.

NATO kavatseb samal ajal «tihendada partnerlust Ukrainaga», tugevdades toetust demokraatlikele reformidele ja abistades Ukraina relvajõudusid, ütles Rasmussen, viidates rohkematele ühisõppustele.

Rasmussen ütles, et olukord Ukrainas «mõjutab tõsiselt (piirkonna) julgeolekut ja stabiilsust" ning Venemaa «rikub jätkuvalt» Ukraina suveräänsust ja territoriaalset terviklikkust.

«Venemaa tegevusel peavad olema tagajärjed,» ütles NATO peasekretär.

NATO jääb avatuks poliitilisele dialoogile ja on valmis suursaadikute kohtumisteks NATO-Vene Nõukogus, lisas Rasmussen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles