Palestiina toetajad kaotasid kontakti Gazasse teel oleva laevaga

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palestiina aktivistid kaotasid ühenduse Iiri lipu all seilava Rachel Corrie´ga.
Palestiina aktivistid kaotasid ühenduse Iiri lipu all seilava Rachel Corrie´ga. Foto: AP/Scanpix

Suletud Gaza sektorisse suundunud flotilli liikumise korraldajad kaotasid ühenduse sinna teele saadetud laevaga Rachel Corrie ning kahtlustavad selles Iisraeli.

«Me kaotasime kõik kontaktid laevaga. Me eeldame, et tegemist on Iisraeli-poolse sabotaažiga,» kommenteeris Gaza Vabastusliikumise (Free Gaza Movement) esindaja Audrey Bomse uudisteagentuurile AFP.

Kaubalaeva pardal on Iiri ja Malaisia aktivistid, kes loodavad vaatamata Iisraeli hoiatustele jõuda homme Gazasse. Iisrael on lubanud takistada kõiki katseid blokaadist läbi murda.

Bomse sõnul kavatsesid nad Iisraeli ähvarduste tõttu saata laeva sadamasse, et selle pardale saaks minna veel tuntuid inimesi ja ajakirjanikke. Teiste seas on laeva aktivistide hulgas ka Iirimaa Nobeli rahupreemia laureaat.

«Me loodame, et ühendus taastub, et me saaksime neid otsusest teavitada,» lisas Bomse.

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu on aktivistid tembeldanud terroristide toetajateks ja nimetas Iisraelile osaks saanud kriitikat üleeile silmakirjalikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles