Üliõpilane pussitas Soome tuntud filosoofi Esa Saarineni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Professor Esa Saarinen 2008. aastal TTÜ aulas peetud loengus.
Professor Esa Saarinen 2008. aastal TTÜ aulas peetud loengus. Foto: Mihkel Maripuu

Helsingis Meilahti haiglas viibiv filosoof Esa Saarinen toibub pussitamisest, tema võimaliku tööle naasmise kohta praegu prognoose ei tehta.

Saarineni lähiringkonnast saadud teabe järgi edeneb paranemine hästi, kirjutab Ilta-Sanomat.

21-aastane üliõpilane ründas professorit Espoos eelmisel kolmapäeval, mil ta oli teel loengusse Otaniemi Dipoli kongressikeskusesse.

Tudeng lõi filosoofi noaga keha piirkonda. Saarineni kaitsesid paks nahkjopp ja -kindad, mistõttu ei saanud viga eluliselt tähtsad siseorganid ning ka käed jäid terveks.

Professoril õnnestus pussitaja kinni pidada assistendi ja ühe kõrvalise inimese abiga.

Saarinen kirjutas eelmisel nädalal, et pussitamise tulemusel saadud vigastused vajavad haiglaravi enam kui nädala. Filosoof kinnitas, et tema mõtted on juba järgmiste loengute juures.

Professor on pidanud Otaniemis populaarset loengutesarja «Filosoofia ja süsteemne mõtlemine», mis kuulub Aalto Ülikooli programmi. Tema loengud on ülimenukad, mistõttu osaleb neis ka palju kõrvalisi inimesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles