Saadik: FBI aitab Ukrainal uurida Janukovõtši-aegset kleptokraatiat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA suursaadik Ukrainas Geoffrey Pyatt osales eile Kiievis Tarass Ševtšenko monumendi juures toimunud lillede paneku tseremoonial.
USA suursaadik Ukrainas Geoffrey Pyatt osales eile Kiievis Tarass Ševtšenko monumendi juures toimunud lillede paneku tseremoonial. Foto: SCANPIX

USA Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) agendid ja teised ametnikud aitavad Ukraina uutel võimudel uurida tagandatud presidendi Viktor Janukovõtši aegset korruptsiooni, ütles täna USA suursaadik Kiievis Geoffrey Pyatt.

«Teeme kõik, mis suudame, et tuua päevavalgele Janukovõtši valitsust ümbritsenud üüratu kleptokraatia,» ütles saadik Kiievis pressikonverentsil. «Juba on Ukrainas kohal FBI, justiitsministeeriumi ja rahandusministeeriumi eksperdid.»

Pyatti sõnul aitavad ka teised valitsused Ukrainal uurida eelmise režiimi finantskuritegusid ning üritada osa varadest tagasi saada.

Euroopa Liit külmutas eelmisel nädalal Janukovõtši, ekspeaminister Mõkola Azarovi ning veel 16 endise ministri, julgeolekujuhi ja ärimehe vara. Ka Šveitsi võimud on andnud korralduse Janukovõtši, tema poja Oleksandri ning 18 endise ministri ja ametiisiku vara külmutamiseks.

Ukraina on Transparency Internationali korruptsioonitajumisindeksi järgi 177 riigi seas 144. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles